tirsdag 14. september 2010

Artikkler!

k) Underbukser:

Underbukser er et intimplagg, som du har inntil kroppen under klærne. Det skal varme og dekke intimsonen. Det finnes mange forskjellige størrelser og farger, men like vesentlig er alle fasongene man kan velge mellom. Noen eksepler på fasonger er G-streng, bestemor truser, bokser, spido, ull underbukser, sportsunderbukser osv.
Underbokser kan kjøpes i mange slags butikker, som sportsbutikker, matbutikker og klesbutikker. De mest eksklusive finner du imidlertid i egne undertøysbutikker. Underbukser er en universelt plagg, som man får kjøpt over hele verden. Derfor har dette plagget flere betegnelser på de fleste språk. I Norge er truse like mye brukt som betegnelse, som underbukse.
Vi mennesker bruker underbukser i alle aldere, fra man legger fra seg bleien som baby, og til man starter igjen med bleie som gammel.


a) Troll:

Troll er et slags ”monster” som bor i skogen, og som man hører om i eventyr. I eventyrene er de ofte ute etter å gifte seg med prinsessene, og heltene må sloss med troll som til og med kan ha flere hoder.
”Huset” til troll ligger som regel ”langt, langt borte”, og er en hule i fjellet med en enorm dør. Denne hulen er alltid full av store skatter, som penger, gull og diamanter. Hvis man dreper trollet, blir man rik.
Troll har ofte vorter og trær på nesa, eller store ringer i øret. De fleste troll er slemme, og alle troll er dumme. Noen troll tåler ikke sollys, og blir de utsatt for det blir de enten til stein eller sprekker.


n) Biler:

Biler er et fremkomstmiddel, som brukes til å komme seg dit man vil. Det finnes mange forskjellige biltyper, eksempelvis Audi, WV, Volvo, Toyota, Skoda, Ferrari, Jaguar og Ford.
Biler har ett ratt og fire hjul. Foran på bilen sitter kjennetegnet, dvs. skiltet med bokstaver og tall. Under panseret sitter det en motor som driver bilen, og på dashbordet er det et speedometer, som forteller hvor fort bilen går. Biler må ha bensin eller diesel for å gå. Avfallsgassene etter forbrenningsprosessen, forurenser naturen og miljøet vårt. Derfor vil bilene i fremtiden bli mer og mer miljøvennlige. I dages Norge, er mange avhengige av bilen for å komme seg på jobb, og noen har som jobb å kjøre bil.


t) Puberteten:

Puberteten er overgangen fra barn til voksen. I denne perioden utvikler kroppen seg mye. Hos gutter vokser kjønnsorganene og de får en dypere stemme (stemmeskiftet). De får hår i skrittet, under armene og skjeggveksten starter. Jentene utvikler bryster, og de starter å menstruere. Jenter får også hår under armene og i skrittet.
Typisk for tenåringer i puberteten, er at de er litt ustabile i humøret og kvisete pga. alle hormonene som de produserer i denne perioden. Det er også i puberteten at man starter å interessere seg for det motsatte kjønn ( eller det samme), og å tenke på sex.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar